Jump to content

.Supersonic

Members+
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by .Supersonic

  1. 12 dakika önce, callamity said:

    That blurry mess on the left is worse, you are suffering confirmation bias.

    Everyone and their bad uncle knows there is a bug with the ball visuals, that will be fixed.

    The reason for the blur in the FM17 image is that it is a SS taken from an old video. The FM22 SS was taken directly from the game.

    The obvious differences are: Goalposts, stands, field lines and shading...

  2. WE WILL ALWAYS CONTINUE TO PLAY 2D ! Hear Our Voice !

    The 2D camera angle is getting worse every year. As true FM fans, we will always continue to play 2D. The realism of the old 2D camera angle is decreasing with each passing year.

    Look at the realism in 2017, now the 2D camera angle of the FM 22 does not even see the ball.

    This got really frustrating...

    image.thumb.png.43f6d62898a1f45c83b76825c9ea2a6f.png

    Quote

    FM 2017 2D Cam

     

  3. Merhabalar,

    Malum bu sene gelen saçma yabancı kuralı uygulanmaya başlandı. Bu kural geçtiğimiz yıl FM 21'e de adapte edilmişti. Ancak yapay zekanın, Süper Lig için planlanan yabancı kontenjanıyla ilerleyen sezonlarda entegre olamadığını görmüştük, haliyle gerçekçilikten uzaklaşan ve oynanabilirliği kısıtlayan bir durum söz konusu olmuştu.

    FM 22 için bu durumda çalışmalar ne durumdadır, FM 21'de yaşamış olduğumuz problemler çözülecek mi?

    Konuyla ilgili benim düşüncem;
    Futbol veya futbol dışı herhangi bir alanda yönetim katı ve tekil yönetici değişikliklerinde plansız bir şekilde önceki düzeni değiştirerek "yenilikçi" algısını benimsetmek en büyük hastalığımız. Ülkemiz futbolunda da çözüme kavuşmayan yabancı oyuncu meselesi ne yazık ki bu hastalığa ciddi bir şekilde maruz kalmakta...

    Son zamanlarda atılan adımlar ve verilen tepkilerle birlikte ilerleyen yıllarda kulüplerin, Süper Lig'in yönetiminde daha fazla söz sahibi olacağını öngörüyorum. Yaklaşmakta olan federasyon seçimleri ise tekrardan bu kuralın değişeceğine dair en büyük göstergelerden birini oluşturuyor.

    TFF resmi bildirisinde bile bir çok eksik bilgi ve soru işareti olan, kademeli düşüşün gerçekleşmeyeceğinin büyük bir olasılığa sahip olduğunu düşünüyorum. Mevcut FM yapay zekasının da 6'ya kadar düşen yabancı kontenjanından sonra yeni bir federasyon değişikliğiyle birlikte kural değişikliğine gitmesinin veya ülke futbolunun itibarı, kalitesi belli bir noktaya gelmesiyle birlikte daha akılcı bir teşvik sunmaya uygun değilken ilerleyen sezonlar için "plansız planı" oyuna eklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

  4. 29 dakika önce, Hardworkingo said:

    @.Supersonic 249 TL vermenin nedeni kurdan dolayı olduğunu bi öğrenemediniz be hocam. Adamlar keyiflerine zam yapmıyorlar. Euro bazında dünyada en ucuz oynayan ülke biziz ama insanımız hala anlamamakta sıkıntı yaşıyor. 30 €'ya satılan oyun 300 küsür TL ediyor normalde. Şuan Euro Türkiye'de 10 lira değil 5 TL olsa oyunu sana adam 100-150 TL bandında satacak zaten.

    @Hardworkingo
    Pardon da, yazdıklarımdan gerçekten zamla ilgili bir anlam mı çıkardın? 

    Mesleğim icabı yapılan zammın neden olduğunu gayet iyi biliyorum, merak etme ve istersen tekrardan oku. Demek istediğim günümüz şartlarında kurla beraber alım gücü de yükselmiyor. Euro 1 Ocak'tan bu yana yaklaşık %50 artış gösterdi, alım gücü aynı artışı göstermedi. Yazdığım yazının içeriği de Türkiye şartlarına göre hatırı sayılır bir etiket fiyatıyla satılan oyunun barındırdığı hataları ve bu hatalara aldığımız cevapları eleştiriyor.

  5. On 20.11.2020 at 02:30, Thiago Thomas said:

    Çok eskiden oynayan biri olarak ve her zaman Türkiye Liginde başlayan biri olarak bu yıl yabancı kuralının açıklanmasıyla birlikte bu kuralın fm ye yansıyacağını düşünmem bile heyecanlandırdı.Çünkü eski serilerdede oynadigim yabancı kuralı oyuna zevk veren bişey.Senin gibi oyunu kolay seven arkadaşlar buna karşı çıkacaktır.Hem oyunun zorluğunu hemde zevkini arttırır bu kural söylenildiği gibi böyle beğenmiyorsan editör le oynarsın oyununu

      

    On 21.11.2020 at 15:57, perpetua said:

    Bu benimle degil, oyunun kodu ile ilgili.  Demek ki bunun olmamasi icin yapay zeka'nin gelismesi gerekiyor.  Farkli bir tercih yaparak bu hatayi ortmenin oyuna ne faydasi var?
     

     

    On 23.11.2020 at 17:26, perpetua said:

    Bu kurallar konusunda bir itirazınız varsa, oyuna yansıtanlara değil, kuralların bu şekilde olmasını isteyenlere sesinizi duyurmanız gerekli olduğunu düşünüyorum.

     

    Gerçekten dalga geçiliyor... 249 TL gibi ciddi bir etiket fiyatıyla ülkemizde satılan oyuna, halihazırda uygulanmayan ve yapay zekanın adapte olamadığı bir kuralı ekleyip, yukarıdaki cevaplar veriliyor. Şaka değil, gerçek...

    249 TL verelim; uygulanmayan kural ile birlikte, kendimize challenge yapalım, sol kanatta kaleci oynatan rakip görüp oyunun zorlaştığını düşünelim. Hadi beyler yıllarca çöp rakiplere karşı oynadınız, sol kanatta iyi fizikli bir kaleciyi marke edin de görelim(!)

    249 TL verelim; uygulanmayan kural ile birlikte, oyunun yapay zekasının gelişmesi gerektiğini ortaya çıkartalım. Görüyor musun sayın Miles, biz bu sezon 249 TL çöpe attık ama seneye yapay zekanız gelişir umarım, bizde de belki o zaman kural uygulanır(!)

    249 TL verelim; uygulanmayan kural ile birlikte, federasyona bu kuralların ne kadar saçma olduğunu gösterelim. Görüyor musunuz sayın federasyon yetkilileri, memnun olmazsanız oyun editöründen kuralları değiştirebilirsiniz(!)

    Komik, gerçekten çok komik... Neyse, mali yanlışlıklar düzeltildi mi? @perpetua

×
×
  • Create New...