Steve Cox

9.3.0 F.A.Q - Problems? Please check here.

774 posts in this topic

everytime i play a game, it goes to the match screen. before this patch i would simply exit tv view. go onto overview, and every game i start it would be back in the overview. now it goes back into the match and i dont want it too. any help

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Steve Cox']Oh sorry, I meant to answer you.

Can you try something for me?

Do you play in windowed mode? If not go into windowed mode through preferences (check text) and in there resize the window, see if it makes any difference, just click on the bottom right edge and move size the window that way.

I'm not sure what's causing this but if this sorts it out it may give us something to go on.[/QUOTE]

I have the exact same problem and I tested what you said.

As you resize the window it goes back to normal for a split second then almost seems to zoom in and go fuzzy again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i tried to advertise for a new scout but that option wasn't on the list of jobs. not a big deal but still.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does anyone had problems with 3D? After install the new patch, my FM just close when I'll start some game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Vauxite']I have the exact same problem and I tested what you said.

As you resize the window it goes back to normal for a split second then almost seems to zoom in and go fuzzy again.[/QUOTE]

Odd.

Okay I will have to bring this up to someone else as I'm not sure what's happening there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm afraid that I don't really know very much about network games. Has your friend changed any firewall settings or anything?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Chris Ritchie']I'm afraid that I don't really know very much about network games. Has your friend changed any firewall settings or anything?[/QUOTE]

No we both did not change anything. He can join my game but I cannot join him.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a slight problem the skin seems to have changed I updated through Steam.
I loaded the skin from the Fm08 version and that works.

Here is a screenshot of the Fm09 skin

[IMG]http://pici.se/pictures/JVnosTong.jpg/[/IMG]

Can something be done about that? Its fine playing it with the 08 version aswell tho, so its just a slight problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
using steam...downloaded wsm patch...open game and screen freezes on the status screen...cursor still moves, but I can't advance to a new screen...all that shows is the power usage graph...which is new, right? I don't recall seeing that in 9.2. Anyways, is anyone else experiencing anything similar? Is this a Steam problem or an SI/patch problem? Thanks...dcc

Share this post


Link to post
Share on other sites
wait, why after 9.3 it's asking me to activate the game ? It was already activated. When I tried to do it again, it says wrong key.

Share this post


Link to post
Share on other sites
update new patch downloaded direct from steam............I then used editor to do a few minor tweaks...extra cash for man c/fergie back to aberdeen as manager/nothing major at all (no extra clubs created...or changed any leagues etc)............
when I start a new game I selected my new db and it causes almost instant crash dump??????????????????????????


However if I select the 9.3.0. patch without the pre-game edit that loads???????????

aren't you allowed to use the editor with the new patch..

can someone please assist

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
and then it says this unlock key is already active, to purchase another unlock key visit [url]www.sigames.com[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
downloaded patch on bit torrent 6.1.1 it says 100 percent complete ...how do i know move it to the files and open it up so its playable.
many thanks.
andy

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='dcc']using steam...downloaded wsm patch...open game and screen freezes on the status screen...cursor still moves, but I can't advance to a new screen...all that shows is the power usage graph...which is new, right? I don't recall seeing that in 9.2. Anyways, is anyone else experiencing anything similar? Is this a Steam problem or an SI/patch problem? Thanks...dcc[/QUOTE]

It's not a problem it's a feature ;)

Again activation people make sure you download the [b]correct patch[/b] for your version of the game - it's seperate for Steam bought, store bought and otherwise downloaded (eg, eSellerate) - if you install the wrong one you may have to reinstall the game to get it working again.

Andy, if you browse to the download folder for BT (should be in 'options' or 'preferences' inside BT) you can then run the downloaded patch file :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='andylincoln']downloaded patch on bit torrent 6.1.1 it says 100 percent complete ...how do i know move it to the files and open it up so its playable.
many thanks.
andy[/QUOTE]

Check where your torrent client downloads the files to, then open that folder and run the patch installer. It's very simple.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you get the white text do this:
- Go to preferences
- Go to Display Options
- Tick always reload skin on confirm and untick use skin cache
- Reselect FM2009 skin (I prefer FM2009 right)
Should now be fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='ahmufcwafc']One last question, apologies if I've already asked this :D

Are you playing in full-screen windowed mode? I found that this was the main cause of the problem for me.[/QUOTE]

No problem ahmufcwafc, yes I play full-screen window mode. :thup:

[quote name='Steve Cox']Oh sorry, I meant to answer you.

Can you try something for me?

Do you play in windowed mode? If not go into windowed mode through preferences (check text) and in there resize the window, see if it makes any difference, just click on the bottom right edge and move size the window that way.

I'm not sure what's causing this but if this sorts it out it may give us something to go on.[/QUOTE]

Tried what you suggested, still has no effect on the fuzzy text. It did for a split second go back to normal clear text but instantly zoomed in and went fuzzy again. :(

[quote name='Vauxite']I have the exact same problem and I tested what you said.

As you resize the window it goes back to normal for a split second then almost seems to zoom in and go fuzzy again.[/QUOTE]

Nice to know it isn't just me with the problem, thought I was the only one. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='HoPeY']No problem ahmufcwafc, yes I play full-screen window mode. :thup:



Tried what you suggested, still has no effect on the fuzzy text. It did for a split second go back to normal clear text but instantly zoomed in and went fuzzy again. :(



Nice to know it isn't just me with the problem, thought I was the only one. :([/QUOTE] Have you tried changing the resolution on your monitor?

Share this post


Link to post
Share on other sites
JustinJJ: I tried that but I still get the white text, Ill just use the Fm08 skin for now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='MadGamer']Have you tried changing the resolution on your monitor?[/QUOTE]

Yep, had no effect. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='HoPeY']Yep, had no effect. :([/quote]

Try this HoPeY?

[FONT=Verdana][B][COLOR=navy]Other XML Errors[/COLOR][/B][/FONT]

First of all you need to turn on hidden files and folders. Go to My Computer and at the top select 'Tools' the 'Folder Options'. The go to the 'View' tab and select 'Show hidden files and folders'

[FONT=Verdana]Delete the following folder:[/FONT]

XP: C:\Documents and Settings\<username>\Application Data\Sports Interactive\Football Manager 2009\settings

Vista: C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Sports Interactive\Football Manager 2009\settings

This may solve some issues regarding the XML Errors

You never know!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has any speed test for the game processing time or the likes been conducted for 9.3.0?
i.e. Shall we expect the game to run faster now?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[B]HuwFlet[/B]

Not sure what XML errors has to do with it always thought XML was coding! Anyway I tried it, still fuzzy. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello I've got an in-game issue with the patch. The text for my game has turned white and it makes it hard to see it. Do you know how I can get the text back to black?.(Ive tried reloading the skin but this hasnt worked)

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='HoPeY'][B]HuwFlet[/B]

Not sure what XML errors has to do with it always thought XML was coding! Anyway I tried it, still fuzzy. :([/quote]

No I dont know either but I thought it might be worth a shot :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Zolban']I have a slight problem the skin seems to have changed I updated through Steam.
I loaded the skin from the Fm08 version and that works.

Here is a screenshot of the Fm09 skin

[IMG]http://pici.se/pictures/JVnosTong.jpg/[/IMG]

Can something be done about that? Its fine playing it with the 08 version aswell tho, so its just a slight problem.[/QUOTE]

Hi there, did you try deleting your skin cashe?

[quote]Windows XP:
1. Open “My Computer”
2. Navigate to : “Documents and Settings\<Username>\Application Data\
3. Go into the “Sports Interactive” Folder.
4. Go Into the “Football Manager 09” Folder.
5. Delete the "Cache" folder inside.

Wndows Vista:
1. Click “Start”
2. Click your username on the start Menu
3. Click on “AppData” and then “Roaming”
4. Go into the “Sports Interactive” Folder
5. Go into the “Football Manager 09” Folder.
6. Delete the "Cache" Folder inside.

Mac OSX
1. Open Finder.
2. Select <User>
3. Navigate to Library\Caches\Sports Interactive
4. Delete the the "Sports Interactive” Folder.
5. In the Library folder find the folder called "Preferences"
6. Delete the "Sports Interactive" Folder.[/quote]


Also in game go into:

preferences -> display & sound

then tick "always reload skin on confirm"

And tick confirm.

See if that helps you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I clicked "Game Status"
But it was a blank page :|:|
What's the matter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='kingrobbo']update new patch downloaded direct from steam............I then used editor to do a few minor tweaks...extra cash for man c/fergie back to aberdeen as manager/nothing major at all (no extra clubs created...or changed any leagues etc)............
when I start a new game I selected my new db and it causes almost instant crash dump??????????????????????????


However if I select the 9.3.0. patch without the pre-game edit that loads???????????

aren't you allowed to use the editor with the new patch..

can someone please assist

cheers[/QUOTE]

Hey man could you give us the exact changes you made to the DB so we can see if this has caused the problem.

It would also be helpful if you could upload the DB to the FTP so we can take a look and see what the problem is. Information on how to upload to the FTP can be found here [url]http://community.sigames.com/showthread.php?t=54927[/url]

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Zolban']Thanks Steve that worked :D[/QUOTE]

Glad it did!



For anyone having problems with being asked for codes again could you please try following the steps on this thread:

[url]http://community.sigames.com/showthread.php?t=65715[/url]

It's a problem with soft anchor which was happening previously and this was the fix they gave us.

If you're still having problems after this let me know in here.

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Daddy Yankee']DONT DOWNLOAD FROM RAPIDSHARE.DE, most downloads corrupts

here is rapidshare.com link, you should add this into main post.

[url]http://rapidshare.com/files/202931948/fm2009_930-pc.rar[/url][/QUOTE]
Thanks alot mate, i'll try that.
A bit useless having the corrupt one in the first post because its all over other forums

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='hiru']I clicked "Game Status"
But it was a blank page :|:|
What's the matter?[/QUOTE]

Same here. I updated to 9.3.0 by Steam and once have a glance at the updated Game Status screen (I can see the PC config info and the new line graph). However, when I exit the game and fresh start again, the Game Status screen suddenly all gone.

Please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a weird problem.. downloaded the patch (via torrent).. when i run it, it works fine for a while, but after processing first 99 files, thats what it tell me

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/6520/messaggio.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img144/messaggio.png/1/][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/messaggio.png/1/w897.png[/IMG][/URL]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='HoPeY']9.3.0 seems to have made all my text fuzzy/distorted? [url=http://i248.photobucket.com/albums/gg169/kadafi_/Lyon%20FM09/Screenshot%20Requests/Fuzzy.jpg][B]Text Fuzzy[/B][/url]

Was fine on 9.1.0 and 9.2.0.[/QUOTE]

Hi HoPeY

Could you boot up your game, grab a screenshot (PNG would be great) and then post it here or upload it to our FTP and let me know what it's called please?

Graphics guys are going to take a look at it.

FTP details:
[url]http://community.sigames.com/showthread.php?t=54927[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='johnloch']Same here. I updated to 9.3.0 by Steam and once have a glance at the updated Game Status screen (I can see the PC config info and the new line graph). However, when I exit the game and fresh start again, the Game Status screen suddenly all gone.

Please help.[/QUOTE]

Please try deleting your caches

[quote]Windows XP:
1. Open “My Computer”
2. Navigate to : “Documents and Settings\<Username>\Application Data\
3. Go into the “Sports Interactive” Folder.
4. Go Into the “Football Manager 09” Folder.
5. Delete the "Cache" folder inside.

Wndows Vista:
1. Click “Start”
2. Click your username on the start Menu
3. Click on “AppData” and then “Roaming”
4. Go into the “Sports Interactive” Folder
5. Go into the “Football Manager 09” Folder.
6. Delete the "Cache" Folder inside.

Mac OSX
1. Open Finder.
2. Select <User>
3. Navigate to Library\Caches\Sports Interactive
4. Delete the the "Sports Interactive” Folder.
5. In the Library folder find the folder called "Preferences"
6. Delete the "Sports Interactive" Folder. [/quote]

Then go into: preferences -> Display and Sound
and select "always reload skin on confirm" then click on confirm.

See if that sorts it out for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='hiru']I clicked "Game Status"
But it was a blank page :|:|
What's the matter?[/QUOTE]

[quote name='Steve Cox']Please try deleting your caches



Then go into: preferences -> Display and Sound
and select "always reload skin on confirm" then click on confirm.

See if that sorts it out for you.[/QUOTE]

Well.. no luck. Still show nothing in the Game Status screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sacripante']I have a weird problem.. downloaded the patch (via torrent).. when i run it, it works fine for a while, but after processing first 99 files, thats what it tell me

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/6520/messaggio.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img144/messaggio.png/1/][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/messaggio.png/1/w897.png[/IMG][/URL][/QUOTE]

Couple of questions.

1: What is the size of the file for your patch? If you right click it and choose preferences it will tell you.
2: Are you installing on an 'administratior' or normal user? If you're a normal user you may need to be an admin but that shouldn't stop the patch at that point.
3: Restart your machine, try to run the patcher again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='johnloch']Well.. no luck. Still show nothing in the Game Status screen.[/QUOTE]

Could you post up a screen shot at all John?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Steve Cox']Couple of questions.

1: What is the size of the file for your patch? If you right click it and choose preferences it will tell you.
2: Are you installing on an 'administratior' or normal user? If you're a normal user you may need to be an admin but that shouldn't stop the patch at that point.
3: Restart your machine, try to run the patcher again.[/QUOTE]

1. 233 MB (245.028.358 bytes)
2. im the only user, and the only account on my pc has administrator privilege
3. already done before writing here, i have not explained all because my english is poor, but i called it a "weird" thing because it happens after patching correctly a good amount of files.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Steve Cox']Could you post up a screen shot at all John?[/QUOTE]

Here is the screenshot for your reference:
[URL="http://i217.photobucket.com/albums/cc308/wonderkammy/Blank_Game_Status_Screen.jpg"]http://i217.photobucket.com/albums/cc308/wonderkammy/Blank_Game_Status_Screen.jpg[/URL]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Steve Cox']Hi HoPeY

Could you boot up your game, grab a screenshot (PNG would be great) and then post it here or upload it to our FTP and let me know what it's called please?

Graphics guys are going to take a look at it.

FTP details:
[url]http://community.sigames.com/showthread.php?t=54927[/url][/QUOTE]

hi steve

ive got the same problem with the fuzzy text, im running the new patch and have tried everything recommened on here with no result.

my resolution is 1680x1050, im running xp and have a Radeon x1950 PRO graphics card.

heres a screen print of the problem, it seems the text on the left hand side of the screen is fuzzy and the text on the right hand side is fine.

[URL=http://img102.imageshack.us/my.php?image=fuzzytext.png][IMG]http://img102.imageshack.us/img102/684/fuzzytext.th.png[/IMG][/URL]

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Steve Cox']Hi HoPeY

Could you boot up your game, grab a screenshot (PNG would be great) and then post it here or upload it to our FTP and let me know what it's called please?

Graphics guys are going to take a look at it.

FTP details:
[url]http://community.sigames.com/showthread.php?t=54927[/url][/QUOTE]

I have some for you.
In the one below its the standard windowed size and pretty much all the txt is slightly blured almost like its zoomed in and shouldnt be.
[url]http://img.photobucket.com/albums/v105/Soul-Reaper/fmblur.jpg[/url]

In this one I made it as small as possible and some of the txt became clear again but some of it still isnt.
[url]http://img.photobucket.com/albums/v105/Soul-Reaper/fmblur2.jpg[/url]

During resizing the image does become clear for a moment but then simply changes back again, during that process the screen does appear to zoom in somewhat as the load, save buttons etc become larger than normal it would seem.

Unfortunately screenshots are never very clear but the explaination should help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Those finding that Steam doesn't automatically update FM2009, try just running the game. Steam should update it at that point. This is what I experienced.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Tombob']hi steve

ive got the same problem with the fuzzy text, im running the new patch and have tried everything recommened on here with no result.

my resolution is 1680x1050, im running xp and have a Radeon x1950 PRO graphics card.

heres a screen print of the problem, it seems the text on the left hand side of the screen is fuzzy and the text on the right hand side is fine.

[URL=http://img102.imageshack.us/my.php?image=fuzzytext.png][IMG]http://img102.imageshack.us/img102/684/fuzzytext.th.png[/IMG][/URL]

thanks[/QUOTE]

That's great, have forwarded that one on.

The other pics are JPG and it's hard to see the blurryness on them, that will give the graphics guys something to go on though.

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='johnloch']Here is the screenshot for your reference:
[URL="http://i217.photobucket.com/albums/cc308/wonderkammy/Blank_Game_Status_Screen.jpg"]http://i217.photobucket.com/albums/cc308/wonderkammy/Blank_Game_Status_Screen.jpg[/URL][/QUOTE]

Does the text show up on the FM09 skin?

If not a screenshot of that would be most appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sacripante']1. 233 MB (245.028.358 bytes)
2. im the only user, and the only account on my pc has administrator privilege
3. already done before writing here, i have not explained all because my english is poor, but i called it a "weird" thing because it happens after patching correctly a good amount of files.[/QUOTE]

Okay that's around the right size for the file.

Did you try rebooting and then running the patch again?

The only other thing I can suggest is to uninstall the game (copy your saved games), install again and then try to patch again.
If you have the demo installed at all make sure you uninstall that too.

It could still be a corrupt download but I don't want to advise you to download the file again if there is no need.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yeh I registered for imageshack now, photobucket limits the images too much, anyway hope they can fix it soon since its very hard to stand the blur for a long time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Vauxite']I have some for you.
In the one below its the standard windowed size and pretty much all the txt is slightly blured almost like its zoomed in and shouldnt be.
[url]http://img.photobucket.com/albums/v105/Soul-Reaper/fmblur.jpg[/url]

In this one I made it as small as possible and some of the txt became clear again but some of it still isnt.
[url]http://img.photobucket.com/albums/v105/Soul-Reaper/fmblur2.jpg[/url]

During resizing the image does become clear for a moment but then simply changes back again, during that process the screen does appear to zoom in somewhat as the load, save buttons etc become larger than normal it would seem.

Unfortunately screenshots are never very clear but the explaination should help.[/QUOTE]

It's hard to see any blurring on those screenshots. Could you try to capture them as PNG's rather than JPG's please? That should make it a bit easier to see.

Also there's not a lot of text on that screen, can you go to a screen where there's more text so there's more to see?

I do have another screenshot now and am asking the coders about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Steve Cox']Does the text show up on the FM09 skin?

If not a screenshot of that would be most appreciated.[/QUOTE]

Still no text using the default FM09 skin:
[URL="http://i217.photobucket.com/albums/cc308/wonderkammy/Blank_Game_Status_Screen_2.jpg"]http://i217.photobucket.com/albums/cc308/wonderkammy/Blank_Game_Status_Screen_2.jpg[/URL]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.