Jump to content
Sports Interactive Community
Sign in to follow this  
VinSulti

It takes hours to go through one day

Recommended Posts

Hello everyone, 

so after the update I started a new save game with Dortmund. And the first half of the season was fine, but since January on my game it is really frustrating. 
now It takes hours to go through a day and when it finally starts and is working well after a few days (lets say Monday takes hours, Thursday and Wednesday went well, but Tuesday takes again hours to be completed 
 

i just saw that nothing happens and start taking a shower and after coming back it is still loading
this is really frustrating and time wasting. 
 

I did everything I can do, like clearing cache, Changing skin, close fm and start again, check my grafics, but nothing works

need some help here, thank you :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you upload the save please to the SI Cloud? I'll have a look at it, just let me know what it's called :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dont know If I did it correctly but uploaded it two times with the Name: Sultan Chaudhry - Borussia Dortmund.fm

 

Hope u can fix it as fast as possible :)

Edited by VinSulti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Vin, I've got the save. I'll look into it shortly and update you in due course.

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, Kyle Brown said:

Thanks Vin, I've got the save. I'll look into it shortly and update you in due course.

Thank you 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you test this with a new save and see if the problem persists at any point? 

I believe the issue may be with the size of your database - you have 363,000 players loaded in (the recommended limit is 125,000). 

What is your computer performance with that many players? You can check at the Add/Remove leagues page.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Kyle Brown said:

Can you test this with a new save and see if the problem persists at any point? 

I believe the issue may be with the size of your database - you have 363,000 players loaded in (the recommended limit is 125,000). 

What is your computer performance with that many players? You can check at the Add/Remove leagues page.

I thought that you thinking about that. But this isn’t the problem, on my save before I had the same amount of players and it works perfectly, it doesn’t has something to do with that

Share this post


Link to post
Share on other sites

No problem, thanks for clarifying. I've passed the save over to a developer who will take a look at it and try solve the issue - I'll update you in due course.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which date from that save is taking hours to get passed? I'm not seeing anything like that, the game is fairly slow a few minutes for some days but that isn't massively unexpected for such a large save. I can't reproduce any massive hangs.

We have made some optimisations which will make day to day slightly faster in this save, but I can't see anything extreme happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, EdL said:

Which date from that save is taking hours to get passed? I'm not seeing anything like that, the game is fairly slow a few minutes for some days but that isn't massively unexpected for such a large save. I can't reproduce any massive hangs.

We have made some optimisations which will make day to day slightly faster in this save, but I can't see anything extreme happening.

The One I uploaded on SI Cloud is the problem save. As I said everything went well but since January I need nearly 15-30mins to go through a day. I mean, since FM19 it is normal for me playing with such a huge database. I’ve got a laptop but this shouldn’t be the problem because fm19 went well and bevor the winter update my older save on fm20 went well too. But the new save, including winter updates the slow passing through a day thing happened. And I changed nothing. 
 

Edit: I’m not quite sure what I’ve done but it is working better now. So on the other Thread there was a Problem with slow processing because of scouting 30.000 players. And I looked on my scouting Centre. I’m not having the same problem. But what I have changed is the generally focus. I’m not quite sure if I have changed it before January. Normally the focus is scout every player they can, but the settings were not on All, rather now, like scout players for the transfers budget I have for now. The Generally Focus on all is like the scouts looking for players without even watching on the transfer budget. 
On Now, they are looking for players wo has quality playing in the team and they are looking on your Transferbudget Right ? 
 
maybe it is because of that. My transfer budget was 449K with Dortmund. And you will never find players with this transfer budget and the same quality. And maybe it was because of that ? Anyway, now it works better. I just changed it back to all ( i don’t know how the named it in English) and the skin to the basics skin and again closed it and start it again, maybe its because of that ? I’m not quite sure, but the thing with the transfer budget makes more sense because of the large database. 
 

thanks for Your help. I’m giving u a report if the problem is coming back :) 

Edited by VinSulti

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ran it for a couple of weeks and had no days that slow. Can you give me an example date where it is that slow for you to make sure I'm looking at the same thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, EdL said:

I ran it for a couple of weeks and had no days that slow. Can you give me an example date where it is that slow for you to make sure I'm looking at the same thing.

I’ve edited my post before, did u see that ? 😅 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the update Vin - we're still investigating the issue though to try and find a better solution, so can you recall what date it was processing slowly on?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Kyle Brown said:

Thanks for the update Vin - we're still investigating the issue though to try and find a better solution, so can you recall what date it was processing slowly on?

Exactly not, I’m sorry

but everything is working fine, right now 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay no problem, I'll give you an update when we release the official fix - but glad it's working in the meantime!

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Kyle Brown said:

Okay no problem, I'll give you an update when we release the official fix - but glad it's working in the meantime!

Thank you :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...