+ Reply to Thread
Results 1 to 41 of 41

Thread: The game is unavailable - please try again at another time

  1. #1
    Amateur
    Join Date
    17th June 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    52

    Default The game is unavailable - please try again at another time

    Any ideas why I'm getting this today? haven't been able to get on at all today. This is via steam.

  2. #2
    Amateur
    Join Date
    2nd November 2009
    Posts
    5

    Default

    yeah . rushed home to play the game before our Europa Leauge game and same problem. Is it because of the latest update? Checked the updates on steam but that also says there is no update available right now...

  3. #3
    Amateur
    Join Date
    17th June 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    52

    Default

    I'm re-installing now.

  4. #4
    Sports Interactive Stuart Warren's Avatar
    Join Date
    8th August 2002
    Location
    twitter.com/wozr
    Posts
    3,869

    Default

    Guys please try verifying your game cache by right-clicking FM in the Steam Library > Properties > Local Files > Verify Integrity Of Game Cache...

  5. #5
    Amateur
    Join Date
    17th June 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    52

    Default

    Thanks, Stuart. I'll try that if it happens again. already half way through re-installing.

  6. #6
    Amateur
    Join Date
    29th October 2011
    Posts
    54

    Default

    surely steam need to add something where a box pops and says to veryfy cache or make sure it does it automaticly

  7. #7
    Amateur
    Join Date
    30th March 2007
    Posts
    12

    Default

    not the first time this has happened, getting a bit boring!!!

  8. #8
    Amateur
    Join Date
    12th July 2008
    Posts
    16

    Default

    I noticed it was downloading a patch but for some reason it was updating my demo not full game, wonder if that was the problem

  9. #9
    Semi Pro
    Join Date
    25th October 2005
    Location
    Somewhere around there.
    Posts
    2,146

    Default

    Quote Originally Posted by Stuart Warren View Post
    Guys please try verifying your game cache by right-clicking FM in the Steam Library > Properties > Local Files > Verify Integrity Of Game Cache...
    are we going to have to do this for every patch? don't remember this happening for fm11 on steam.

  10. #10
    Amateur
    Join Date
    17th May 2007
    Location
    South Manchester
    Posts
    524

    Default

    never had any problems with steam in 3 years but this year its a bloody pain

  11. #11
    Third Team
    Join Date
    5th June 2007
    Location
    We've finally beat Blackburn.
    Posts
    7,533

    Default

    I got this problem for the first time today, tried for about an hour to get on FM12, but I kept getting the same message. :/

    I had to verify my game cache, but it worked after I did.

  12. #12
    Semi Pro
    Join Date
    25th October 2005
    Location
    Somewhere around there.
    Posts
    2,146

    Default

    Quote Originally Posted by reece1973 View Post
    never had any problems with steam in 3 years but this year its a bloody pain
    same. never had an issue with steam in the 3 years i've been using it until the patches for fm12 started arriving. been patient, but hoping this isn't going to be a trend.

  13. #13
    Amateur
    Join Date
    25th October 2011
    Posts
    2

    Default

    I did it all and does not work

  14. #14
    Semi Pro
    Join Date
    5th October 2005
    Posts
    2,112

    Default

    Quote Originally Posted by monkeymatti View Post
    surely steam need to add something where a box pops and says to veryfy cache or make sure it does it automaticly
    That would appear to be the logical solution and is therefore beyond Steam :/

  15. #15
    Amateur
    Join Date
    30th October 2006
    Posts
    162

    Default

    Quote Originally Posted by Stuart Warren View Post
    Guys please try verifying your game cache by right-clicking FM in the Steam Library > Properties > Local Files > Verify Integrity Of Game Cache...
    nah, not working, wtf man

    edit...its updating now.

    god i hate steam...

  16. #16
    Amateur
    Join Date
    29th October 2011
    Posts
    54

    Default

    Quote Originally Posted by Cadijk van Kaarhandel View Post
    That would appear to be the logical solution and is therefore beyond Steam :/
    i feel the game company's that use steam should make sure that it works properly before choosing it as there only method of playing the game , steam have no reasons to change anything unless the games company's stop using it till issues are sorted

    i got no issue si using steam if it stop piracy but just make sure it works properly for everyone who buys legit first

  17. #17
    Sports Interactive Neil Brock's Avatar
    Join Date
    6th June 2005
    Location
    Gary Busey's dustbin
    Posts
    54,852

  18. #18
    Banned
    Join Date
    28th August 2011
    Posts
    85

    Exclamation You can't play this game, please try again later ??!!!! WTF ??!!!

    Hi,

    I suddenly have a strange problem: I can't play FM12 anymore; steam says: "you can't play this game, please try again later..." WTF ??!!!!

    Please support ASAP

  19. #19
    Lurker
    Join Date
    10th November 2009
    Posts
    1

    Default

    I have the exact same problem

  20. #20
    Amateur
    Join Date
    5th February 2003
    Location
    ]Riga, Latvia and London, England
    Posts
    367

    Default "The Game is CUrrently Unavailable" - Steram Error

    WTF is this. I have an internet connection (witness this post). I have tried starting in offline mode as well. I have the CD in my drive.

    All I get is this! Has this happened to anyone else? Everytime I start FM2012, I just get this message

  21. #21
    Amateur
    Join Date
    3rd November 2011
    Posts
    14

    Default

    OMG. I have the same problem. Someone please help us!

  22. #22
    Amateur
    Join Date
    21st October 2007
    Posts
    94

    Default

    Me too - wtf?? Money back please!!!!!!!!!!!

  23. #23
    Third Team
    Join Date
    6th August 2007
    Posts
    8,482

    Default

    It does appear to be a problem, by all accounts there is a fairly straight forward solution in the Steam FAQ thread.

  24. #24
    Part-Timer
    Join Date
    11th June 2010
    Posts
    1,437

    Default

    Even I who dislike having to use Steam to play FM12 are getting quite tired of these posts. Please use a second or two to find similar threads before posting. Maybe you'll find an answer there...

  25. #25
    Lurker
    Join Date
    3rd November 2011
    Posts
    1

    Default

    me too...bloody joke

  26. #26
    Amateur
    Join Date
    30th October 2007
    Posts
    62

    Default

    same here - and my mate who is at my house with his laptop, what the hell is steam about and why is it doing this? I bought the game as a hard copy!!!

  27. #27
    Amateur
    Join Date
    3rd November 2011
    Posts
    14

    Default

    Too bloody right Salad Daze!!!!

  28. #28
    Moderator
    Join Date
    28th April 2005
    Location
    Mankind is the only creature smart enough to know its own history, and dumb enough to ignore it.
    Posts
    29,494

  29. #29
    Banned
    Join Date
    28th August 2011
    Posts
    85

    Default

    what happens if I click on "delete local game content" (at the properties) ??

    Is it a solution ?

  30. #30
    Semi Pro
    Join Date
    28th June 2004
    Location
    UK
    Posts
    3,244

    Default

    No, you'll just delete the game.

    If you've followed the advice here:
    http://community.sigames.com/showthr...=1#post7228260

    Could you tell us a bit more about your PC - post the contents of a DXDiag - see here for how to do that:
    http://community.sigames.com/showthr...=1#post7184733

    Thanks

  31. #31
    Amateur
    Join Date
    25th September 2009
    Posts
    151

    Default

    Verifying the cache worked for me

  32. #32
    Amateur
    Join Date
    11th May 2003
    Location
    Cardiff
    Posts
    600

    Default

    Matt, From that link -
    A new update has been released, I don't know if it's updated and now the game is unavailable or crashing?

    When a new patch is released the game will automatically update through Steam's servers
    The update will download in the background and once complete you will be able to run the updated game
    You do not need to start a new game to get the benefits of these updates
    If you find you cannot start the game for any reason after downloading the update or are unsure the game has updated, exit Steam and relaunch it
    If you still can't launch the game, verify your game cache as shown here - http://community.sigames.com/showthr...=1#post7184719
    If that still doesn't work, exit Steam again, relaunch Steam and re-verify the cache
    Continue to verify the cache if this still does not work.
    Am I reading it correctly, we're just supposed to keep on verifying it, over and over, until it works?

  33. #33
    Semi Pro
    Join Date
    28th June 2004
    Location
    UK
    Posts
    3,244

    Default

    Somewhat bizarrely it's been indicated that doing it twice or even three times has made a difference...

  34. #34
    Amateur
    Join Date
    11th May 2003
    Location
    Cardiff
    Posts
    600

    Default

    Ok, just thought I'd check.

  35. #35
    Semi Pro
    Join Date
    5th October 2005
    Posts
    2,112

    Default

    Quote Originally Posted by Matt - SEGA View Post
    Somewhat bizarrely it's been indicated that doing it twice or even three times has made a difference...
    Bit of a nightmare, all this, isn't it Matt.

    I feel sorry for S.I. having to put up with all this through no fault of their own.

    Whats the verdict from the supplier of all this Online stuff? Have they indicated a) If they know what's causing things, and b) When they're going to fix it?

    And have they said they will improve upon their "you cannot play the game at this time [/end]" message?

  36. #36
    Semi Pro
    Join Date
    28th June 2004
    Location
    UK
    Posts
    3,244

    Default

    Yes, probably, no and they're trying very hard to, in response to your questions!

  37. #37
    Amateur
    Join Date
    23rd October 2011
    Posts
    63

    Default

    Quote Originally Posted by Sikker View Post
    Even I who dislike having to use Steam to play FM12 are getting quite tired of these posts. Please use a second or two to find similar threads before posting. Maybe you'll find an answer there...
    It just shows the scale of the problems with Steam, the more people post problems the better idea SI get of how big the problem is. It's quite obvious from the title of the thread what it's going to be about, so if you're tired of reading these threads don't click on them.

  38. #38
    Lurker
    Join Date
    21st October 2011
    Posts
    1

    Default

    Same problem for me with a Mac. How do I verify game cache thingy? There is no steam files in my library.

  39. #39
    Semi Pro
    Join Date
    28th June 2004
    Location
    UK
    Posts
    3,244

    Default

    Follow the advice here:
    http://community.sigames.com/showthr...=1#post7184717

    If that doesn't work then the advice here should:
    https://support.steampowered.com/kb_...5483-YUFN-0521

    Cheers

    Matt

  40. #40
    Semi Pro
    Join Date
    28th June 2004
    Location
    UK
    Posts
    3,244

    Default

    Quote Originally Posted by monkeymatti View Post
    did si even bother testing steam with the game before release
    Yes.

    If you're not asking for help, your posts will be deleted from this thread - could we keep the focus on helping those that need it, please?

    Thanks.

  41. #41
    Semi Pro
    Join Date
    5th October 2005
    Posts
    2,112

    Default

    Quote Originally Posted by bigturnip View Post
    How do you feel sorry for SI? They chose to use Steam and only Steam, if Steam isn't working when trying to play FM then the responsibility lies wholly with SI as it was their choice to use a third party piece of software for the activation, running and updating of FM. If SI hasn't done enough testing with Steam then again it is purely SI's fault. I didn't buy a piece of software from Steam, I bought it from SI and therefore it is SI's responsibility to make sure it is working properly.
    Aye okay, i was just trying to be pleasant, ask Matt some questions about "them" without turning the thread into another Steam-based rant and it getting closed down again.

    But yes, I sincerely hope SI have got some other thoughts about FM13.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts