PDA

View Full Version : ''fm.exe has encounted a problem '' message on start up help.



chol
27-12-2008, 15:47
hey ive checked over the site and still cant see where my problem lies?
ive activated the game,then i click the icon on desktop and it comes up with this msg ''fm.exe has encounted a problem and needs to close sorry for the inconvenience''
can u help?
cheers

TheOriginalJez
27-12-2008, 15:55
have you installed the patch? If not try that as the first patch solved a lot of compatibility issues. (9.2 patch contains both patches, no need to download both)

chol
28-12-2008, 15:54
could u post a link up please and tell me exactly what i have 2 do please?

vishnukumar
28-12-2008, 16:09
http://community.sigames.com/showthread.php?t=85879

read this thread

4457
28-12-2008, 16:11
Different issue altogether.

vishnukumar
28-12-2008, 16:20
ouch! sorry.But i readed somewhere about this....

sorry again for confusion but i am sure i am readed about this somewhere here in this forum or in bug forum or in technical forum.

chol
28-12-2008, 16:45
any 1 please?

TheOriginalJez
28-12-2008, 16:46
could u post a link up please and tell me exactly what i have 2 do please?

www.lespacio.com/fm2009.php - choose the 9.2 patch for the version of the game you have (fm/wsm, mac/pc), click download (save not run) then once it's finished run the file - whatever you do don't click run when you're downloading the file, click save.

chol
28-12-2008, 16:54
then what just run the game as normal through the original icon?

TheOriginalJez
28-12-2008, 17:06
yes.

..........

chol
28-12-2008, 17:17
thanx m8 best help ive had on here yet. now its saying ''cannot run game, failed to set up graphics system any help???

TheOriginalJez
28-12-2008, 17:24
http://community.sigames.com/showthread.php?t=83705&highlight=failed+graphics+system - follow the steps there (especially 1,2 and 3/4 [the one labeled 3 but is the fourth in the list..hm])

chol
28-12-2008, 17:39
oh right, i did a search and found this i needed 2 download is this wrong then.
dxsdk_nov08.exe

TheOriginalJez
28-12-2008, 17:47
that certainly won't do any harm :)

chol
28-12-2008, 17:48
cheers for this m8, so if this doesnt work try the other one???

TheOriginalJez
28-12-2008, 17:50
yes - just remember DXSDK and .NET won't take effect without a restart.

chol
28-12-2008, 17:51
okay ill bear that in mind thanx again for help. how come u no so much lol

gaffer53
31-12-2008, 10:17
i have saved this but game still wont work, do you have to fo back and download it as run this time not save? plz help

TheOriginalJez
31-12-2008, 11:43
if you've saved it all you need to do is browse to it and double click it - it's always better to do it that way rather than download and run automatically as, especially with latter verions of windows that option can open a can of worms